Tüketicileri Koruma Yasası “Mal ve Hizmetlerin Etiket, Tarife ve Fiyat Listeleri Tüzüğü”

Sayın Üyemiz,

 

Ekte sunulan Tüketicileri Koruma Yasası “Mal ve Hizmetlerin Etiket, Tarife ve Fiyat Listeleri Tüzüğü” Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de Yayımlanmıştır.

 

Bu Tüzüğün amacı, ticaret konusu olan ve perakende olarak satışa arz edilen mal ve hizmetlerin, etiket ve taıife fiyatlarını gösteren listelerin şekli ve içeriğine ilişkin kuralları düzenlemektir.

 

Etiket Koyma Zorunluluğu, Etiket Zorunluluğu Olmayan Durumlar, Etiketin Konuluş Biçimi ve Yeri, Etiketlerin ve Listelerin Biçim ve Kapsamı, Satış Fiyatına İlişkin Genel Kurallar, Mallarda Fiyat Belirlenmesi, Hizmetlerde Fiyat Belirlenmesi, Tarife ve Fiyat Listelerinin Biçim ve Kapsamı, İndirimli Satışlar, Toptan ve Perakende Satışların Birlikte Yapıldığı Durumlar, Elektronik Etikette Otomasyon Sistemi Kurulumu ve Denetim Maddeleri bu tüzük ile düzenlemektedir.

 

Tüzük içerisinde bulunan 7. Maddenin (Etiketin Konuluş Biçimi ve Yeri) koşul bendi ve 15. Madde “Elektronik Etikette Otomasyon Sistemi Kurulumu” kuralları 01.01.2025 tarihinden başlayarak, diğer madde kuralları tüzüğün Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihten başlayarak yürürlüğe girmiştir.

 

“Mal ve Hizmetlerin Etiket, Tarife ve Fiyat Listeleri Tüzüğü” kararı için lütfen tıklayınız.

 

Saygılarımızla,

 

Kıbrıs Türk Ticaret Odası