Yeşil Hat Ticaretini artırmaya yönelik hibe programı hakkında

Sayın Üyemiz,

Kıbrıs Türk toplumuna yönelik Avrupa Birliği Yardım Programı tarafından finanse edilen ve GIZ International Services tarafından uygulanan eunite: SME projesi, Yeşil Hat Ticaretini artırmak amacıyla özel olarak tasarlanmış yeni bir hibe programı başlatmıştır. 2 milyon Euro’luk bütçesiyle bu Program, Kıbrıslı Türk işletmelerin güçlenmesini ve daha geniş AB pazarına entegre olmalarını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Bu hibe programının hedefinde, özellikle Kıbrıslı Türk imalatçılar, üreticiler gibi tüccarlar da yer almaktadır. İş süreçlerinin ve inovatif yaklaşımların geliştirilmesinin yanı sıra AB standartlarına uyumun sağlanması yoluyla Yeşil Hat Ticareti’ne katılımı teşvik etmek, ticareti geliştirmek ve büyümeyi desteklemek amaçlanmaktadır. 20,000 ile 60,000 Avro arasında değişen hibe destekleri, yeni makine ve laboratuvar ekipmanı yatırımları, CE işaretleri ve ISO belgeleri gibi standardizasyon ve sertifikasyon hizmetleri, dijital iyileştirmeler, yeşil dönüşüm girişimleri, pazarlama desteği, Yeşil Hat Ticareti’ne katılan personelin becerilerini artırmaya yönelik eğitim programları ve kapasite geliştirme çalışmalarını desteklemek amacıyla kullanılabilecektir.

Ağustos 2024 boyunca potansiyel başvuru sahiplerine destek olmak ve hibe programı hakkında daha fazla detay ve yol gösterici bilgiler sunmak amacıyla bilgilendirme oturumları düzenlenecektir.  İlk bilgilendirme oturumu 8 Ağustos 2024 tarihinde, 18:00-20:00 saatleri arasında Kütüphane Sok. No:20-22, Surlariçi, Lefkoşa adresinde bulunan eunite: SME ofisinde, ‘Mavi Kapılı Ofiste’ gerçekleştirilecektir.

Programa başvurular iki aşamalı olarak yapılacaktır. İlk aşama olan Proje Kavram Belgesi tekliflerinin sunulması için son tarih 26 Ağustos 2024, Kıbrıs saatiyle 12:00’dir.

İlk aşamada başarılı bulunan başvuru sahipleri, Eylül 2024’te tam başvurularını sunmaya davet edilecektir.

Hibe programına ilişkin detaylı bilgilere, uygunluk kriterlerine ve başvuru sürecinin tamamına ilişkin bilgilere ulaşmak için tıklayınız.

Saygılarımızla,

Kıbrıs Türk Ticaret Odası