KTTO Kurban Bayramı Mesajı

Tüm İslam Aleminin ve KKTC yurttaşlarının bayramı kutlu olsun

Bayramlar, birbirimize olan sevgimizi ve saygımızı temsil ederken Kurban Bayramı özellikle dayanışmanın ve yardımlaşmanın ön plana çıktığı bir bayram olarak bilinmekte ve kutlanmaktadır.

Bu kutlu günlerde, insanlarımızın birbirlerine olan sevgilerini ve bağlılıklarını ifade etmeleri, yardımlaşmaları ve bayram günlerini birlikte kutlamaları bizi dünyanın sorunlarına karşı güçlendirecek, yaşama azmimizi kuvvetlendirecektir.

Bu kutsal günlerde, dünyanın çeşitli bölgelerinde süren ama özellikle Gazze’de masum insanların hayatlarına mal olan savaşların bir an önce sona ermesini; gıda ve barınma sorunları başta olmak üzere artan dünya nüfusunun getirdiği sorunlara karşı dayanışmacı bir anlayışın gelişmesini diliyoruz.

Dünya hepimize yeter! Dünya nimetlerinden yararlanmak ve mutlu bir yaşam sürmek için savaşmak değil, yardımlaşmak gerekiyor. Savaşların mal olduğu can kayıpları ve yıkım, hiçbir inanç tarafından onaylanmamaktadır. Bunu bilerek ve her zaman hatırlayarak barış için mücadele etmek aslında en büyük ibadetlerden biri olacaktır.

Mübarek Kurban Bayramı’nı bu duygu ve düşüncelerle kutlar, bayramın tüm İslam Alemine ve insanlığa barış ve huzur getirmesini dileriz.

 

Kıbrıs Türk Ticaret Odası