KTTO Meclisi, Muhaceret Affına Karşı Çıkma Kararı Aldı

Dün akşam (5 Haziran 2024, Çarşamba) toplanan Kıbrıs Türk Ticaret Odası Meclisi, hükümet tarafından hazırlanan ve geniş kapsamlı bir muhaceret affını öngören yasa tasarısına bütünüyle karşı çıkma kararı aldı.

Çarşamba akşamı toplanan KTTO Meclisi’nde konu hakkında görüş bildiren üyeler, afların hiçbir uygulamayı iyileştirmediğini, tam tersine af beklentilerini artırarak kurallara uymamayı teşvik eder hale geldiklerini belirterek özellikle çalışma hayatında kaçak çalışmanın önlenmesi için kuralların gerektiği şekilde uygulanmasının önemine dikkat çektiler.

KTTO Meclis üyeleri, yurtdışından gelerek KKTC yasalarını ihlal eden kişilere gösterilen toleransın KKTC’yi adeta bir suç cennetine çevirdiğini de belirterek asayiş sorunlarının halkın yaşamıyla birlikte ekonomik hayatı da tehdit eder hale geldiğini ve kaçak çalışanların her birkaç yılda bir affedilmesi anlayışının asayişin sağlanması bakımından da ciddi bir zayıflık oluşturduğunu vurguladılar.

KTTO Meclis üyeleri, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu’nun af yasa tasarısının geri çekilmesi amacıyla hükümet nezdinde gerekli girişimleri yapmasını oy birliği ile karara bağladılar.