DEPREM BÖLGELERİNE VE DEPREMZEDELERE YARDIM KAPMANYALARI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

TİCARET ODASININ YARDIMLARI DEVAM EDİYOR

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Türkiye’de Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan büyük deprem felaketinden zarar görenlere yardım ulaştırılması ve arama-kurtarma faaliyeti sürdürmekte olanlara destek verilmesi kampanyalarına bütün gücü destek vermektedir.

Deprem felaketinin duyulmasından hemen sonra durumu değerlendiren ve çalışanlarını yardım kampanyalarının etkin bir şekilde sürdürülmesi için seferber eden Kıbrıs Türk Ticaret Odası, ilk aşamada kendi sosyal sorumluluk fonundaki 500 bin Türk Lirası’nı AFAD’a aktarmış; KTTO üyeleri de AFAD nakdi yardım hesaplarına 2 milyon 80 bin Türk Lirası yatırmış bulunmaktadır. Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın temin ettiği ve üyelerinden sağlanan 1050 battaniye, 540 bot, 82 soba ve 9 koli kışlık giyecek de Türkiye’ye gönderilmiştir.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası, bölgede ihtiyaç duyulan emtianın temini çalışmalarını ve nakdi yardım kampanyasını devam ettirmektedir. Malzeme yardımları ve nakit destekler, yetkili makamların yönlendirmeleri dikkate alınarak gerekli yerlere ulaştırılmaya devam edecektir.

Bu yardımların depremzedelerin hayata tutunmasına katkıda bulunması başlıca dileğimizdir. Bu büyük felaketin acısını dayanışmamız sayesinde azaltabileceğimizin bilincindeyiz ve bu amaçla çalışmaya devam edeceğiz.

Büyük depremde yaralananlara acil şifalar diler, hayatlarını kaybedenlere bir kez daha Allah’dan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Hepimizin başı sağ olsun.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası