Handikapları aşacak yatırım teşviklerine ihtiyacımız var

KTTO Yönetim Kurulu Üyesi Varer, Türkiye & KKTC Yatırım ve İşbirliği Konferansı’nda konuştu:

 

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Türkiye & KKTC Yatırım ve İşbirliği Konferansı’na katıldı. KTTO Yönetim Kurulu Üyesi Vargın Varer, Kuzey Kıbrıs’ın handikaplarını aşacak yatırım teşvik sistemlerinin oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye & KKTC Yatırım ve İşbirliği Konferansı, Türkiye İşkadınları Derneği ile Doğu Akdeniz Politika Derneği işbirliğiyle, 28 Şubat Perşembe günü Merit Premium Royal Hotel’de düzenlendi.

Konferansa panelist olarak katılan KTTO YK Üyesi Varer, KKTC’de sürdürülebilir bir yatırımın sağlanması için neler yapılması gerektiğine dair sunum gerçekleştirdi.

Kuzey Kıbrıs’ın yüksek büyüme hızına ulaştıracak düzeyde altyapıya sahip olmadığını belirten Varer, kamu yatırımlarının artması gerektiğine ve altyapının güçlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Varer, ülkeye yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı iş insanlarının bürokraside çok sayıda sıkıntı ile karşılaştığını ifade etti.

Bunlara ek olarak; ülkedeki yatırım teşvik sisteminin bugünkü haliyle dünyada yapılandan çok farklı olmadığını belirten Varer, bu sistemin özellikle içinde bulunduğumuz koşullarda yatırımcı için cazip olmadığını söyledi.

Varer, yapılması gereken yatırım teşvik sisteminin, KKTC’nin handikaplarını aşacak, yatırımcının riskini öngörecek, daha cesur ve daha ileriye adım atılacak biçimde hazırlanması gerektiğini vurguladı. Bunun yanında, ekonomik büyümeden en fazla yararı görecek olan Kıbrıs Türk toplumunun, daha fazla yatırımcı dostu olması gerektiğine dikkat çekti.