ABD’nin Lefkoşa Büyükelçisi John Koenig, KTTO’da Kıbrıs konusu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, adanın her iki tarafındaki iş çevrelerine çağrıda bulundu:

“İş dünyası çözümde rol oynayabilir”
 
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Lefkoşa Büyükelçisi John Koenig, Kıbrıs’ta iki tarafta yer alan iş çevrelerinin, Kıbrıs sorunun çözümünde önemli rol oynayabileceklerini söyledi.
 Büyükelçi Koenig, Kıbrıs Türk Ticaret Odası(KTTO) konferans salonunda dün Kıbrıs konusu ve bölgede yaşanan gelişmeler hakkında iş dünyası temsilcilerine bir konuşma yaptı. Koenig konuşmasında, ABD’nin iki kesimli, iki toplumu çözümü desteklemeye devam ettiğini belirtti.
 
“Diyalog önemli”
Büyükelçi Koenig, çözüm sürecinde iş çevrelerinin uzlaşı konusundaki etkisine dikkat çekerek, taraflar arasında diyalogun önemini vurguladı. Çözüm sürecinde ne kadar çok ses olursa o kadar etkin olacağına işaret eden Büyükelçi, bu bağlamda iş çevrelerine büyük görevler düştüğünü kaydetti. Güney Kıbrıs’ta yaşanan krize atıfta bulunan Büyükelçi, işadamlarının bu tarz krizleri her zaman yaşadığını, bunun da şartlara uyum sağlamak ihtiyacını ortaya çıkardığı görüşünü ortaya koydu. Büyükelçi, iki toplum arasında uzlaşının, ekonomik açıdan gelir getireceğini vurgulayarak, bölgedeki fırsatlar göz önünde tutularak, geniş düşünmek gerektiğini anlattı. Büyükelçi, bir soru üzerine vermiş olduğu yanıtta uluslararası camianın Kıbrıs sorununa daha fazla ilgi gösterebilmesi için tarafların, çözümle ilgili çabalarının yoğunlaşması gerektiğini ifade etti.