KTTO , BRTK Müdürü Mete Tümerkan’ı ziyaret etti

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’ndan bir heyet Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Mete Tümerkan’a nezaket ziyaretinde bulunup görevinde başarı diledi. Görüşmede, sürdürülebilir ekonominin önemine dikkat çekildi.
 Odası Başkanı Günay Çerkez, Odasının misyonunun halkı ekonomik açıdan bilinçlendirmek olduğuna işaret ederek, ‘ekmek elden su gölden’ anlayışının artık devam edemeyeceğini vurguladı. Çerkez, “Kendi ayağı üzerinde duran, sürdürülebilir bir ekonomik yapıya kavuşmadıkça, Kıbrıs Türkü’nün ekonomik açıdan geleceğinin emniyete alınması mümkün olmayacaktır. Halkın artık buna inanması lazım. Aksi takdirde ne kadar uğraşsak, günün sonunda dışa bağımlı olmamızın devamı durumunda Kıbrıs Türkü’nün sağlam bir temel üzerinde durması mümkün değildir” dedi.
Ekonomi odaklı politika
Ekonomi odaklı siyasetin önemine işaret eden Günay Çerkez, “bugün dünyada başarıya ulaşan bütün ülkeler ekonomi odaklı politikalar sayesinde başarıya ulaştı” dedi.
Çerkez, 12 yıl önce iflasın sınırına yaklaşan Türkiye’nin bugün IMF’ye borç verir hale gelmesini örnek göstererek, “yanı başımızdaki bu tecrübelerden yararlanmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Mete Tümerkan da ülkede verilen kararların ekonomik akılla verilmesinin önemine işaret etti ve sürdürülebilir ekonomik yapıya kavuşulması noktasında BRTK’nın elinden gelen katkıyı yapacağını söyledi.
Tümerkan, “Bir ülkenin ayakta durabilmesi sürdürülebilir bir ekonomik yapıya kavuşmasıyla mümkündür. Bu da ekonomik aklın öne çıkması ile mümkün olabilir.
Popülizmin artık geride kalması gereken bir dönemdeyiz ve KKTC’nin uluslar arası alanda yerini alması yönünde yapılan çalışmaların başarıya ulaşabilmesinin temelinde ekonomik olarak güçlü bir altyapıya sahip olması gerekiyor” dedi.
Tümerkan, BRTK’nın bu yönde kamuoyu oluşturma konusunda Ticaret Odası ile işbirliği içinde olmaya devam edeceğini vurguladı.