Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KKTO) heyeti, Meclis Başkanı Sibel Siber’i ziyaret etti

KTTO: “MECLİS VERİMLİ ÇALIŞMALI”
 
Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Günay Çerkez, Meclis’te geçmiş dönemden kalan pek çok yasanın beklemekte olduğunu söyleyerek, yeni dönemde Meclis’in daha verimli çalışma içerisine girmesi temennisinde bulundu.
Oda Başkanı Günay Çerkez, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Eziç ve Emre Olgun’dan oluşan KKTO heyeti, 25 Ekim Cuma günü Meclis Başkanı Sibel Siber’i ziyaret etti. KTTO Başkanı Günay Çerkez , Siber’in Başbakan olduğu dönemde halkın nabzını iyi tutmayı başardığını belirterek, yeni görevinde başarılar diledi. İş insanının hayatını kolaylaştıracak, bürokratik engelleri kaldıracak konularla ilgili yasal düzenlemelerin yapılmasının gerekliliğine işaret eden Çerkez, böyle bir durumda devlet gelirlerinin de aratacağını ifade etti. Çerkez, kamu ve özel sektör çalışma saatlerinin birbiriyle örtüşmesinin önemine değinerek, farklı çalışma saatlerinin yaratmış olduğu sıkıntıları anlattı. Çerkez, Oda’nın Ticari Mahkemeler kurulması, Kamu Reformu Yasası’nın geçmesi, İhale Yasası ve Gıda Güvenliği ile ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması yönündeki görüşlerini de aktardı.
Ziyaret sonunda, Ticaret Odası’nın iş hayatında karşılaşılan zorlukların aşılaması ile ilgili görüşlerini içeren bir dosya, Meclis Başkanı Sibel Siber’e verdi.