KTTO Başkanı Deniz, “Birlikte Başarabiliriz”

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz, Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’na (DEV-İŞ) yaptığı ziyarette, ekonomik krizden kurtulmanın yolları olduğunu söyledi ve “Birlikte başarabiliriz” dedi.

KTTO Yönetim Kurulu’nun “toplumsal uzlaşı” arayışları çerçevesinde aldığı karar doğrultusunda devam ettirilen çalışmalarda, KTTO bu kez Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’nu (DEV-İŞ) ziyaret etti.

Saat 14:30’da başlayan ziyarette başkanlığını Turgay Deniz’in yaptığı, Genel Sekreter Aysun Önet İleri ve Ticaret Geliştirme Uzmanı Sonay Özmen’den oluşan KTTO heyetini, DEV-İŞ Genel Başkanı Hasan Felek, yönetim kurulu üyeleri Hasan Yıkıcı, Semih Kolozali ve Ömer Naşit konuk etti.

Geride kalan 6 aylık dönemde hükümeti cesaretlendirmek için çalıştıklarını, ancak son düzenlenen basın toplantısındaki söylemlerin kimseyi memnun etmediğini belirten KTTO Başkanı Turgay Deniz, “Yaşamakta olduğumuz ekonomik kriz sadece işverenleri değil, işçileri, memurları da ilgilendirmektedir. Bu nedenle ‘toplumsal uzlaşı’ arayışlarımıza başladık ve sendikaları ziyaret ediyoruz. Ayrımcılık hükümet edenlerin işine yarıyor. Onların elinden bu kozu almak istiyoruz” dedi.

Her kesimin, “Ekonomik krizden nasıl en az zararı alarak çıkabiliriz?” sorusuna bir önerisi olduğuna dikkat çeken KTTO Başkanı Turgay Deniz, “Bu yöndeki ortak önerilerimizi hükümet edenlere birlikte dayatmalıyız. Bir paydada bile buluşup, hükümet edenlere bunu yaptırmalıyız. Bunu yaparsak, Kıbrıs Türk halkının bu ülkede bir şeyler yapılabileceğine olan inancı olacak. Ekonomik krizden kurtulmanın yolları vardır” dedi ve vurguladı, “Birlikte başarabiliriz”.

Türk Lirası kullanıyor olmaktan yaşanan bir ekonomik kriz ve bunun karşısında çaresiz bir hükümetle karşı karşıya kaldığımızı belirten DEV-İŞ Genel Başkanı Hasan Felek, “Daha da kötü bir yerlere sürüklendiğimiz görmekteyiz. Bu soruna çare üretmek siyasetçiden, iş insanına, iş insanından memura ve işçiye görev düşmektedir. Bizler öncelikle Kıbrıs sorununun federasyon temelinde çözülmesini istiyoruz. KTTO’nun federasyonumuzu ziyaretini ve başlatılan toplumsal uzlaşı çalışmalarını önemsiyoruz” şeklinde konuştu.