KTTO ve Hür-İş’ten İletişim Vurgusu

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın (KTTO) sendikaları ziyaretleri devam ediyor. KTTO Yönetim Kurulu’nun “toplumsal uzlaşı” arayışları çerçevesinde önceki gün (26 Temmuz 2018, Perşembe) Kamu İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) ziyaret edildi.

Hür-İş Genel Başkanı Ahmet Çaluda ve Genel Sekreter Ali Yeltekin’in hazır bulunduğu ziyarette KTTO’yu Başkan Turgay Deniz ve Genel Sekreter Yardımcısı Alev Alp temsil etti. Başta ülkemizde yaşanmakta olan döviz krizi olmak üzere toplumsal uzlaşı, asgari ücret, özelde sendikalaşma konularının konuşulduğu ziyaret bir buçuk saat sürdü.

Ülke Sahipsiz Değil

Dörtlü hükümet ile aynı dönemde göreve geldiklerini belirten KTTO Başkanı Turgay Deniz, “Yeni hükümetle görüşmelerimiz oldu. Samimi bir havada görüşlerimizi aldılar. Ancak henüz gerçekleşen yok. Önerilerimiz dikkate alınmıyor. Her şeyi siyasilerden beklemenin yanlış olduğu düşüncesiyle karar aldık ve bir toplumsal uzlaşı yaratmak için yola çıktık. Sizlere ziyaretimizin nedeni de budur” dedi.

“Bu ülke sahipsiz değildir” diyen Deniz şöyle devam etti, “Bunu hükümet edenlere de göstermeliyiz. İşçi ve işverenler olarak ülkemizde yaşanmakta olan ekonomik krizin çözülmesi için taleplerimizi ortaya koyalım. Belirlenecek ortak taleplerimizi birlikte hükümet edenlerin önüne koyalım. Bir talebimizi bile gerçekleştirirsek, bu hem bir başlangıç olacak hem de Kıbrıs Türk halkı ülkemizin sahipsiz olmadığını görecektir” şeklinde konuştu.

Ülkemizde herkese yetecek kadar kaynak olduğuna işaret eden KTTO Başkanı Deniz, “Refaha ulaşmak için ekonomimizin sağlıklı bir şekilde büyümesi gerekir. Ekonomimizdeki kayıt dışılığı önlemek istiyoruz. Bunun için de toplumsal uzlaşı gereklidir” vurgusunu yaptı.

Kavga Değil, Uzlaşı

Hür-İş olarak federasyonlarının “üretmek, kazanmak, kazandırmak” düşüncesi ile hareket ettiklerini vurgulayan Hür-İş Genel Başkanı Ahmet Çaluda, “Yıllardır işçi ve işveren ve hatta sendikalar bir birlerine düşman yapılarak bu ülke yönetildi. KTTO’nun bugün başlattığı iletişim bir gerekliliktir. KTTO başkanlığındaki bir toplumsal uzlaşıya biz varız. Kavganın yerini uzlaşı almalıdır” dedi.